Met WordPress beheer je gemakkelijk je website. Dan is het wel fijn te weten hoe je die WordPress website ook goed kunt onderhouden. In onderstaande blog neem ik je mee in enkele tips over hoe je jouw WordPress website kunt onderhouden

1. Zorg dat je website goed ge-update is.

Updates zijn een van de belangrijkste aspecten om je WordPress website te onderhouden. Wanneer je WordPress website namelijk slecht ge-update is kan dit mogelijk een beveiligingslek worden. Dit geldt zowel voor de versie van WordPress als de plug-in’s die je op je WordPress website gebruikt. Zorg dus wanneer er een stabiele update is dat je deze draait!

Tip: Maak wel altijd een back-up voordat je de updates doet. Wanneer een update dan iets stukmaakt in je website kun je altijd nog terug naar een oude versie.

2. Zorg voor een veilig wachtwoord.

Zoals bij eigenlijk al je accounts een belangrijke tip: Zorg ervoor dat je een veilig en sterk wachtwoord hebt. Liefst met enkele cijfers en symbolen. Zorg er ook voor dat je jouw wachtwoord regelmatig veranderd! Er zijn talloze robots die continu proberen om met standaard wachtwoorden in jouw website te komen. Wanneer ze eenmaal binnen zijn wordt je website vaak geinfecteerd met virussen of maleware. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg dus voor een sterk wachtwoord!

3. Zorg voor genoeg back-up’s voor je website.

Het kan altijd voorkomen dat er iets verkeerd gaat binnen je website of dat je na een update een deel van je website niet meer werkt. Zorg er dus altijd voor dat je enkele back-ups hebt. Bij voorkeur een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse. Zo heb je van meerdere momenten per maand een punt waarop je terug kunt vallen.

Wanneer je ook toegang hebt tot je webhosting account kun je vaak daar instellen dat je een back-up wilt maken van je website. Als je daar geen toegang tot hebt kun je enkele plugin’s zoeken om op je WordPress website te installeren. Nog een tip: Maak altijd een extra back-up van je website als je updates gaat doen.

4. Verwijder plug-ins als je die niet meer gebruikt.

Heb je nog plug-ins op je website staan die je niet meer gebruikt? Verwijder deze dan! Deze kunnen namelijk alleen maar een beveiligingslek veroorzaken op je website. Zeker als je deze vergeet up-to-date te houden gezien je ze immers toch niet meer gebruikt. Daarnaast maakt het weer ruimte vrij op je webhosting pakket wat je website weer een stukje sneller kan maken.

5. Controleer je website regelmatig.

Zorg ervoor dat je eens in de zoveel tijd je website even controleert. Bijvoorbeeld iedere maandag van de maand. Loop even door een aantal pagina’s heen en check of functies van je website nog werken. Bijvoorbeeld je foto galerij of je contact formulier. Zo voorkom je dat je bezoekers afhaken omdat er blijkbaar al een tijdje bijvoorbeeld een pagina of formulier niet werkte.

Share This