De kosten van een website per maand op een rij

Benieuwd naar de kosten van een website per maand? Wij hebben ze op ’n rij gezet voor je!

Wanneer je een website laat maken heb je altijd te maken met maandelijks terugkerende kosten. Maar welke kosten zijn dit dan? En wat is een gangbare prijs hiervoor? We hebben het in deze blog voor je op een rij gezet.

Webhosting en domeinnaam

Onderdeel van je website kosten per maand is webhosting en domeinnaam. Je website heeft altijd een domein en hosting nodig. Kort gezegd is een domeinnaam het adres van je woning, en de webhosting is je woning.

Binnen domeinnamen kennen we natuurlijk diverse extensies. De meest bekende zijn bijvoorbeeld .nl en .com. Echter zijn er nog vele duizenden extensies waar je vandaag de dag uit kunt kiezen. De kwaliteit van deze domeinnamen is per aanbieder vrijwel gelijk. Hierin zit enkel het verschil in de service die het bedrijf bied.

Voor webhosting kennen we echter wel een ontzettend groot verschil in kwaliteit tussen de aanbieders. Waar je goedkoop een webhosting pakket kunt afsluiten ben je vaak ook het minst goed af. Deze goedkope aanbieders zijn vaak langzaam, slecht beveiligd en bieden langzame of slechte support bij problemen. Vandaar dat ik je altijd zou willen adviseren om net iets meer te betalen voor je webhosting gezien dit op de lange termijn ontzettend veel rendement oplevert. En daarnaast bespaard het je een hoop grijze haren.

Onderhoud en updates.

Wanneer je een website laat maken kun je erop rekenen dat de website onderhouden moet worden en er wekelijks updates gedraaid moeten worden. Ook dit zit vaak verwerkt in een pakket welke je afsluit met je website bouwer. Wanneer je werkt met bijvoorbeeld WordPress is het belangrijk dat je website goed up-to-date blijft. Dit voorkomt namelijk dat je website makkelijk gehacked kan worden of dat hij traag wordt of zelfs helemaal niet meer werkt.

Vindbaar & zichtbaar worden?

Bel nu, straks of wanneer het uitkomt naar 024 – 2022 029

Bas vertelt je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden voor jouw online zicht- & vindbaarheid! Liever mailen? Dat kan via onderstaande knop!

Vindbaar & zichtbaar worden?

Bel nu, straks of wanneer het uitkomt naar 024 – 2022 029

Bas vertelt je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden voor jouw online zicht- & vindbaarheid! Liever mailen? Dat kan via onderstaande knop!