pexels buro millennial 1438072
Goed gevonden

Een goede basis met SEO teksten

SEO teksten zijn geschreven teksten speciaal geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Door deze optimalisaties zijn de teksten goed leesbaar voor zowel je bezoekers als Google. Hiermee weten de zoekmachines waar de pagina over gaat en voor wie deze interessant is. Hierdoor scoor je hoger in de zoekresultaten wat uiteindelijk resulteert in meer bezoekers, leads en klanten.

Goed geschreven SEO teksten zorgen er dus niet alleen voor dat je bezoekers een duidelijk beeld van je dienstverlening of producten krijgen maar ook dat Google weet waar de pagina over gaat. Wanneer SEO teksten goed geschreven en geoptimaliseerd zijn dan word je beloond met meer bezoekers en uiteindelijk potentiele nieuwe leads en klanten.

pexels buro millennial 1438072
SEO teksten door OneStep Media

Dit kun je van ons verwachten bij zoekmachine optimalisatie

Wanneer wij voor je aan de slag gaan met het schrijven van SEO teksten dan beginnen we met een uitgebreid onderzoek. Waar moet de tekst over gaan, wat doen de concurrenten en waar is de potentiële lead / klant naar op zoek? Pas zodra dat duidelijk in kaart is gebracht, zullen we met onze jarenlange ervaring een duidelijke en professionele SEO tekst op maat schrijven.

Voordelen van OneStep Media

  • Volledig maatwerk: van A tot Z naar wens
  • Wij denken met je mee: we adviseren je graag bij iedere stap
  • 10 jaar ervaring: wij weten wat een SEO tekst succesvol maakt

Hoe lang moet een goede SEO tekst zijn?

Dat is afhankelijk van het zoekwoord maar vooral de concurrentie. Een vuistregel is bijvoorbeeld wanneer al jouw concurrenten een minimale tekst lengte van 1000 woorden hebben, jij ook zeker aan deze lengte moet voldoen dan wel hier boven moet zitten. Een echt minimum zal er dus niet bestaan maar een gemiddelde SEO tekst zal zeker tussen de 500 en 1500 woorden bevatten. Zolang alle geschreven tekst maar relevant is.

Hoeveel SEO teksten heb ik nodig?

Aan de hoeveelheid SEO tekst zit eigenlijk geen minimum of maximum. Hoeveel teksten je nodig hebt is afhankelijk van het aantal zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Heb je bijvoorbeeld 10 diensten in 3 regio waar je op gevonden wilt worden, dan doe je er goed aan om voor al deze diensten per regio een SEO tekst te laten schrijven. In bovenstaand voorbeeld komen we dan dus uit op 30 SEO teksten.

Waarom is relevantie zo belangrijk?

Dit is belangrijk omdat Google (de zoekmachine) aan haar bezoekers altijd de beste resultaten wilt laten zien. Zodra jouw website of pagina niet relevant is voor de bezoeker van Google zal de website of pagina ook niet snel bovenaan de resultaten getoond worden.

Vindbaar en zichtbaar met SEO:

De kracht van goede SEO teksten

Goede SEO teksten moeten voldoen aan diverse eisen. Zo zijn er ‘regels’ voor de opmaak en structuur maar bovenal de relevantie van de teksten voor je bezoekers. Google biedt de beste kwaliteit en hoogste relevantie voor de zoekterm die door haar bezoekers wordt gebruikt. Als jouw teksten voldoen aan de diverse eisen, dan laat Google ook de beste resultaten zien aan de bezoekers en de gebruikte zoektermen.

Naast de relevantie van je teksten is het belangrijk dat het voor Google gemakkelijk te lezen is. Dit doen we onder andere door het gebruik van koppen, opsommingen en voldoende alinea’s. Het is dus niet alleen belangrijk dat je tekst fijn leesbaar is voor jouw (menselijke) bezoekers maar ook voor je (technische) bezoekers, de robots.

Een goede SEO tekst zal dus moeten voldoen aan diverse eisen. Naast de relevantie voor de bezoekers moet Google ook snappen waar de tekst over gaat. Dit doen we bijvoorbeeld door echt specifiek 1 onderwerp per pagina te beschrijven, het kernwoord van deze pagina diverse malen (maar weer niet te vaak) terug te laten komen in de tekst en gebruik te maken van voldoende subkoppen. Ook de lengte van de tekst is belangrijk als mede de zo genoemde ‘scanbaarheid’ van je tekst.

bas
SEO teksten laten schrijven?

Bel nu, straks of wanneer het uitkomt naar 024 – 2022 029

Bas vertelt je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden voor het laten schrijven van SEO teksten! Liever mailen? Dat kan via onderstaande knop!

bas
SEO teksten laten schrijven?

Bel nu, straks of wanneer het uitkomt naar 024 – 2022 029

Bas vertelt je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden voor het laten schrijven van SEO teksten! Liever mailen? Dat kan via onderstaande knop!