Een URL is het pad van jouw pagina of blog bericht. URL staat voor Uniform Resource Locator. In dit artikel leg ik uit wat een URL doet en waar je eventueel mee te maken krijgt.
Een URL is het pad van jouw pagina of blog bericht. URL staat voor Uniform Resource Locator. In dit artikel leg ik uit wat een URL doet en waar je eventueel mee te maken krijgt.
Een URL is de route naar een specifieke pagina of blog bericht op je website. Een URL is altijd uniek en kan maar één keer per domeinnaam gebruikt worden.
Een URL is een benaming voor een blog of pagina die je zelf kan bedenken. Hoe je een URL gaat inrichten is dus volledig aan jouzelf. Probeer een URL wel altijd betrekking te geven op het onderwerp.
Wanneer je bijvoorbeeld een pagina over het fokken van paarden hebt, bedenk je een URL zoals ‘www.website.nl/paarden-fokken/’. Zo is voor zowel de bezoeker als Google duidelijk waar de pagina over gaat. Een slecht voorbeeld van een URL zou bijvoorbeeld ‘www.website.nl/pagina01’ zijn.
De URL is zoals eerder gezegd de route naar een specifieke pagina of blog. Een goede URL zorgt niet alleen voor een duidelijk structuur, door een duidelijke URL is het voor gebruiker maar ook Google snel duidelijk waar een pagina over gaat.
Een duidelijke URL staat ook beter in bijvoorbeeld e-mail berichten mocht je willen verwijzen naar specifieke pagina’s of blog’s op je website.
Soms komt het voor dat je de URL van een pagina achteraf wilt wijzigen. Dat is geen probleem zolang je ervoor zorgt dat je een redirect instelt. Een redirect is een soort notitie waarmee je aangeeft dat een ‘oude’ URL vervangen is door een nieuwe ‘URL’. Als je geen redirect instelt krijg je een zo genoemde dode link. Het pad loopt letterlijk ‘dood’. Een dode link voorkom je dus door een redirect in te stellen.
Een URL is de route naar een specifieke pagina of blog bericht op je website.
Ja, de URL zou voor zowel de bezoeker als Google direct inzichtelijk moeten maken waar de pagina over gaat.
HTTPS is de benaming voor een veilige verbinding met een website. De S in HTTPS...
Meer lezenDe footer is de onderkant van je website. In je footer zet je vaak belangrijke...
Meer lezenEen dode link is een link die naar niets (meer) verwijst. De weg loopt dus...
Meer lezen